Bécs busszal - Pozsony busszal - Prága busszal

Egynapos kirándulások

Egynapos kirándulások

ÚTICÉL AJÁNLÓ  - EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOKRA

Külföldre menni mindig kaland, még akkor is, ha a kiruccanásra csak egy napunk van. Néhány óra autózással az országhatárt elhagyva, a világjárók kíváncsiságával akár egy nap alatt is felfedezhetjük egy másik ország városának titkait.


Bécs - Ausztria


Ausztria fővárosának egész évben varázslatos a hangulata. Ha jártunk már itt, sétáink során ismerősként köszön vissza az összes lovas kocsi, a Hofburg, valamint a Szent István Székesegyház (Stephansdom) 97 m magas tornya, amely egyben a város jelképe is. Sőt, talán cinkos mosolyunkat sem tudjuk elrejteni, amikor a táncoló magyar fiúkat látjuk. A bécsi utcák mellett kellemes sétákat tehetünk a Városi Parkban (Stadtpark) illetve a Schönbrunni Kastély (Schloss Schönbrunn) kertjében, ahol - ha szerencsénk van - kézből etethetjük a mókusokat.


Budapest-Bécs távolság: 250 km

Hasznos linkek: Museums Quartier »  Bécs.lap.hu »  Xoxolat »

Pozsony - Szlovákia

  Szlovákia fővárosa Bratislava, vagyis Pozsony. A belváros apró ékszerdoboz, amelyet ural és meghatároz a négyszögletű vár (Bratislavský hrad). A belváros apró, így könnyen bejárhatjuk. Jól megfér egymás mellett a modern és a régi, és bár gyönyörű a látkép az Új Híd (Novy Most) tornyának étterméből, sokkal varázslatosabb a zegzugos kis utcákon, a régi házak között sétálni.

A pozsonyi vár

Kihagyhatatlan a Szent Márton székesegyház (Dóm sv. Martina), amelynek tornyán hatalmas, aranyozott királyi korona csillog, emlékeztetve arra az utazót, hogy a koronázó városban jár.

Budapest - Pozsony távolság: 200 km

Hasznos linkek: Pozsony honlapja »  Pozsony.lap.hu »

Nagyvárad - Románia

 

Erdély úgy járja át a szívet, mint levegő a tüdőt. Nagyvárad a Sebes-Körös partján fekszik, és a helyiek csak Váradnak nevezik. A város központjában, a Szent László téren látható a Szent László templom, és vele átellenben a város egyik legszebb épülete, amely az ország legnagyobb szecessziós palotája is, a Fekete Sas Palota, amelyet a régi Fekete Sas Fogadó helyén építettek.

 
Budapest - Nagyvárad távolság: 300 km

Nagyvárad

Városi sétánk során ne hagyjuk ki, és nyugodtan csodálkozzunk rá a Püspöki palotára, a Városházára, vagy a Holdas-templom nevű ortodox székesegyházara, ami nevét a homlokzatába épített, és ma is forgó Holdat ábrázoló gömbről kapta. Ady 1900-1903-ig újságíró volt Nagyváradon, a költő emlékmúzeumát kedvenc kávéházában, a Müllerájban rendezték be, ahol idejének jelentős részét töltötte.

MI - TI BUSZ TRAVEL AJÁNLATA - ERDÉLYI KÖRTÚRA BUSSZAL

Hasznos link:  Nagyvárad.lap.hu »   Erdély.lap.hu »